WRC Face to Face 2010

Utolsó kommentek

  • edeleny beres: De jó kis blog volt ez, lehet ha időm engedi újra elkezdem olvasni az elejétől :D (2017.01.16. 11:12) Kreatív és Art
  • Montuain Bike RWD Kompressor: Kicsit kackiás. (2012.04.21. 13:06) Örült hajsza Mexikóban
  • IV. (Parkoló) Béla: Ricsi! Az idén folytatod a blogolást, vagy csak a fb-on folytatsz aktív tevékenységet? (2012.01.23. 13:11) Örült hajsza Mexikóban
  • Utolsó 20

WRC Naptár 2011

Kapcsolódj:

Colin McRae 1968-2007

B. MAX

A pillanat
 

Történnek dolgok, amik ha bekövetkeznek az életünkben mindent megváltoztatnak és attól a pillanattól fogva már soha semmi sem lehet olyan, mint azelőtt a pillanat előtt. Ezek a pillanatok visszafordíthatatlanul változtatják meg a sorsunkat és az életünket.

2007. szeptember 16-án kora reggel miközben a tévé csatornái között lapozgattam, a CNN bemondója alatt egy pillanatra felvillant Colin McRae neve. A másodperc tört része alatt futott át az agyamon a név és izgatottan kapcsoltam vissza, azt keresve, melyik versenyen és milyen autóban láthatom Őt újra. McRae neve után azonban a szavakat és a riporter mondatait sehogysem tudtam eljuttatni az agyamnak abba a zugába, ahol értelmet kellett volna nyernie a jelentésüknek. Baleset... Szeptember 15-én 16h 10-kor... Helikopter... Lezuhant... Az 5 éves kisfia Johnny is... Tragédia...

 

Kikapcsoltam a tévét. Colin elment. Az ablakon túli világ formái még csupán értelmezhetetlen, alaktalan masszaként léteztek a kora őszi hajnal tompa fényeiben. Majd mintha egy sötét lyukba zuhantam volna a csend némasággá, a félhomály teljes sötétséggé alakult. Versenyek, szervizparkok, kanyarok, ugratók, borulások és céldobogók képei bújtak elő az emlékeimből és peregtek le előttem.


Colin McRae volt az egyik olyan ember, akinek a hatása alá kerülve a raliversenyek fotózása lett az életem. A szurkolók rajongtak érte, hiszen amit a pályákon művelt arra sokszor nem volt fizikai magyarázat. A szerelői imádták, pedig minden este hulla fáradtan kerültek ágyba miatta. Az ellenfelei tisztelték, mert ők számtalanszor csak annyit tehettek, hogy nézegették az időeredményeiket, vakargatták a fejüket és keresgélték, hogy a pálya melyik részén kapták azokat a másodperceket amikkel lassabbak voltak.

Colin Mcrae kivételes adottságait az 1995-ben, Subaruval szerzett világbajnoki cím mellett 25 világbajnoki futamgyőzelem és számtalan, elképesztő idővel megnyert gyorsasági szakasz bizonyítja.

A média szereplőinek is folyamatosan ébren tartotta az érdeklődését, bár ez valószínűleg több pénzükbe került az autógyáraknak, mintha direkt hirdetéseket vásároltak volna. Nem véletlenül ragasztották rá a "McCrash" becenevet. Colin McRae ugyanis ha "eldobta a vasat", akkor azt vagy keresni kellett, vagy a tűzoltókat riasztották. A neve mellett számos olyan totálkárt jegyezhetünk, ami után kidobott pénz volt még az autómentőt is megtankolni és elküldeni a roncsért.

2007. szeptember 16-án, azon az alaktalan kora őszi reggelen még sokáig feküdtem mozdulatlanul az ágyban, de a Föld meg sem rezdült. Ugyanabban a tempóban forgott tovább a tengelye körül mint eddig évmilliók óta. A félhomályból világos lett, de éreztem, hogy ez egy olyan pillanat ami után a RALLY számomra már soha többet nem lesz olyan, mint azelőtt.

A tragédia után megfordult a fejemben, hogy készítek egy albumot a képeimből, amivel méltó módon emlékezhetek meg kedvencemről. Erről a szándékomról a mai napig sem tettem le, de nem akartam kapkodni és ilyen izléstelen módon része lenni a karácsonyi őrületnek. 2008-ban fel fogok keresni néhány helyet ahol még láthattam Őt. Az idei munkáimat és ezt az évet – ami könnyen lehet, hogy lezárása lesz egy több mint tíz évig tartó korszaknak az életemben – Colin McRae emlékének ajánlom.

Szólj hozzá!


Címkék: 2005 baleset akció citroen 2007 portré subaru tragédia világbajnok murva c.mcrae xsara cyprus rally rally australia

A bejegyzés trackback címe:

https://rally-foto.blog.hu/api/trackback/id/tr671128353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása