WRC Face to Face 2010

Utolsó kommentek

  • edeleny beres: De jó kis blog volt ez, lehet ha időm engedi újra elkezdem olvasni az elejétől :D (2017.01.16. 11:12) Kreatív és Art
  • Montuain Bike RWD Kompressor: Kicsit kackiás. (2012.04.21. 13:06) Örült hajsza Mexikóban
  • IV. (Parkoló) Béla: Ricsi! Az idén folytatod a blogolást, vagy csak a fb-on folytatsz aktív tevékenységet? (2012.01.23. 13:11) Örült hajsza Mexikóban
  • Utolsó 20

WRC Naptár 2011

Kapcsolódj:

Ford World Rally Team: Lenni vagy nem lenni?

B. MAX

WRC2008 / Wales Rally / A FORDulópont 

A Shakedown előtti este (szerda), a BP Ford Abu Dhabi World Rally Team egy könnyednek ígérkező "Ford Happy Hour" névvel ellátott mini rendezvényre invitálta a sajtó jelen lévő reprezentánsait. A dolog nem tartozik a rendkívüli kategóriába, hiszen ez a kis verseny előtti bratyizgatás eddig egyetlen futam előtt sem maradhatott el. 

A mostani összejövetelen a legnagyobb izgalommal Valentino Rossi lehetséges felbukkanását várták a jelenlévők, de a csapat szempontjából nem ez volt az igazán lényeges. Persze a publicitás és a felhajtás mindenkinek fontos és érdekes, de a "Ford Boldog Óra" sokkal fajsúlyosabb témákról is kellett, hogy szóljon. Mint tudjuk Japánban Hirvonen esélyei elszálltak az egyéni világbajnoki cím megszerzésére, de a csapat már nem ezen kesergett, hanem a gyártók versenyében még elérhető közelségben lévő titulusra fente a fogát.

Korábban megemlítettem, hogy a Fordnál ezek a kötetlen összejövetelek egész évben rendszeresek voltak, arra viszont nem gyakran volt példa, hogy Malcolm Wilson csapatvezető egy mikrofonnal a kezében kiálljon a sajtó elé, és a figyelmet magára irányítsa.

 

Most ennek lehettünk tanúi, ami egyrészt nem kis meglepetést okozott, másrészt mindenki azonnal tudta, hogy itt valami komoly dologról lesz szó. Mr. Wilson meggyötörtnek látszott és éles kontrasztot véltem felfedezni a háta mögött egy évvel korábban készült hatalmas képen uralkodó hangulat (a Ford konstruktőri világbajnoki címét ünnepelték 2007-ben), valamint a jelen állapot között. Malcom Wilson a mondandóját egy udvarias körrel kezdte Rossi körül, majd belekezdett abba, ami az arcán látható mély barázdákra adott magyarázatot. A téma nem volt más, mint a világban jelenleg uralkodó hatalmas pénzügyi válság hatása a csapat jövőjére. A szavak lassan hagyták el a száját és a hangulaton érezhető volt, hogy a tét nem kevesebb, mint Shakespeare jeles drámájában a Hamletben. To be, or not to be: that is the question. Vagyis: Lenni vagy nem lenni, ez itt a kérdés. A korábbi napokban valószínűleg a színfalak mögött minden lehetséges verzió szóba került a jövőt illetően, ami miatt a feszültség tapintható volt a helyszínen. 

A csapatvezető monológja végül pozitív bejelentéssel zárult. Malcolm Wilson: "A gyárral és a támogatókkal folytatott megbeszélések örömmel jelenthetem be, hogy sikerrel jártak, így nincs akadálya annak, hogy a BP Ford World Rally Team 2009-ben is el tudjon indulni az FIA Rally Világbajnokságon." A bejelentést nagy megkönnyebbülés majd taps köszöntötte. Malcolm Wilson végezetül a reményét fejezte ki, hogy a pilóták átérzik a helyzetet és mindent megtesznek majd azért, hogy a a Ford neve mellé sorozatban harmadszor is odakerüljön a világbajnoki titulus. 

Ehhez képest tudjuk, hogy mi történt... Hirvonen egyetlen apró hibája elég volt ahhoz, hogy az esélyek elszálljanak. Abban a pillanatban, amikor Dani Sordo Citroen-je elhúzott a finn autója mellett a dolgok bevégeztettek. Az esti szervizparkban ennek a nyomait próbáltam vadászni a gépemmel, és az arcokra kiülő csalódottságot igyekeztem megörökíteni és dokumentálni.

 

Egy pillanat, ami mindenkinek mást jelent 

 

Malcolm Wilson. No comment... 

 

Christian Loriaux 

 

A megviselt Focus WRC... 

 

Hirvonenbe nem volt könnyű lelket verni. Ahogy nézett ki a törött szélvédőn... 

    

Szólj hozzá!


Címkék: portré 2008 szerviz hirvonen malcolm wilson sordo wales rally gb

A bejegyzés trackback címe:

https://rally-foto.blog.hu/api/trackback/id/tr51161517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása