WRC Face to Face 2010

Utolsó kommentek

  • edeleny beres: De jó kis blog volt ez, lehet ha időm engedi újra elkezdem olvasni az elejétől :D (2017.01.16. 11:12) Kreatív és Art
  • Montuain Bike RWD Kompressor: Kicsit kackiás. (2012.04.21. 13:06) Örült hajsza Mexikóban
  • IV. (Parkoló) Béla: Ricsi! Az idén folytatod a blogolást, vagy csak a fb-on folytatsz aktív tevékenységet? (2012.01.23. 13:11) Örült hajsza Mexikóban
  • Utolsó 20

WRC Naptár 2011

Kapcsolódj:

Ez nem májer...

B. MAX

 

WRC2009 / Ciprus Rally / Első nap – SS2 Milikouri /2

Megint jól be vagyok csúszva... Láttam a kommentek között is szép finoman egy kis figyelmeztetést erre vonatkozóan. Tök gáz, mert a ciprusi kirándulás nem ütött ugyan akkorát, mint a norvég, de azért sok szépséget és érdekességet láttam. Elkezdem őket adagolni. :) Köszi a türelmet!

A helyszín még mindig ugyanaz a kanyar, mint az előző bejegyzésben, de a téma kiválasztásánál már nem a környezet bemutatása és a fotózási dilmmák játszották a főszerepet, sokkal inkább a versenyzők által elkövetett hibákra, és a következményekre próbálok rámutatni.

Kezdjük egy alaptétellel! Annál jobban sikerül egy kanyar, minél gyorsabban zavarod át rajta a paripád. Az alábbi sorozatokon, két meglehetősen rosszul sikerült forduló látható. Az egyik delikvens Toshihiro Arai(kék subaru), a másik pedig hazánk egyetlen indulója Mayer Gábor. A japán elmérte az ívet és csigatempóban, a korlátot kicentizve oldotta meg a helyzetet, Gáborunk viszont nem csupán az ívet mérte el, ő kis híján fennakadt a falon... Ugyanitt Valdes Lopeznek ez sikerült, aminek az lett az eredménye, hogy 400 méterrel később megállt az autója. Gábornak csak a hátsó lökhárítóját érte némi behatás, és folytathatta a versenyt. Már ha azt igazi versenynek lehet nevezni, amikor az első N-es autóhoz képest (Araujo 6:04.9) több, mint negyven másodperccel vagy lassabb, egy mindössze hét kilométeres szakaszon (Mayer 6:45.5)

Ez ugyebár nagyjából hat másodpercet jelent kilométerenként... Ez a forduló min. 8-10 másodpercig tartott... Részemről no comment!

 

Toshihiro Arai

 

Mayer Gábor

 

Szólj hozzá!


Címkék: akció 2009 subaru toshihiro arai mayer gabor cyprus rally

A bejegyzés trackback címe:

https://rally-foto.blog.hu/api/trackback/id/tr211203345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása