WRC Face to Face 2010

Utolsó kommentek

  • edeleny beres: De jó kis blog volt ez, lehet ha időm engedi újra elkezdem olvasni az elejétől :D (2017.01.16. 11:12) Kreatív és Art
  • Montuain Bike RWD Kompressor: Kicsit kackiás. (2012.04.21. 13:06) Örült hajsza Mexikóban
  • IV. (Parkoló) Béla: Ricsi! Az idén folytatod a blogolást, vagy csak a fb-on folytatsz aktív tevékenységet? (2012.01.23. 13:11) Örült hajsza Mexikóban
  • Utolsó 20

WRC Naptár 2011

Kapcsolódj:

Síró játék

B. MAX

WRC2009 / Háttér / Crying game

Mit olyat tud Jarri-Matti Latvala, amire a Fordnak bármi áron szüksége van, és mit nem tud, ami miatt folyamatosan csalódniuk kell benne azoknak, akik hisznek benne?

Azt hiszem mindkét kérdésre viszonylag könnyen adhat választ az, aki versenyről-versenyre testközelből lehet tanúja a fiatal finn szárnyalásának és mélyrepülésének. 

Ha valakire illik a „végletek embere” címke akkor az biztos, hogy Jarri. Ezt a srácot nem könnyű kiszámolni! Képes olyan parádés dolgokra, mint ebben a mezőnyben senki más, és elkövet olyan hibákat, amik után sokan még a jogosítványát is elvennék... Jómagam egyértelműen azokhoz tartozom, akik a lehetőséget és a tehetséget látják benne.

A lengyel versenyen elkövetett hibáját ebben a pillanatban viszont én is megbocsáthatatlannak tartom, mert nem elsősorban magával szúrt ki, hanem a csapattal és a csapattársával. A Ford gyakorlatilag esélytelenné vált a gyártók versenyében a Citroënnel szemben és Hirvonen pozíciója is csak első ránézésre pozitív. Tette mindezt azok után, hogy Szardínián megnyerhette a versenyt, mert a csapat nem állította félre Hirvonen elől, aki ezzel a döntéssel két pontottal kevesebbel távozott a szigetről. Mikko most ismét vesztett két pontot Latvala ostoba hibája miatt, bár még így is egy ponttal áll a kissé megroggyant Loeb előtt.

Ma már nem érdemes azon tépelődni, mi lenne, ha nem egy, hanem öt pont lenne az előny. Amennyiben Hirvonennek ez a négy pont fog hiányozni a végső győzelméhez Latvala bűnei megbocsáthatatlanná válnak.

Az idei évből még négy verseny van hátra, és abból az egyik aszfalton. Finnországban taktikázásnak és számolgatásnak nincs helye. A gázt padlóig kell nyomnia mindenkinek, de a végén csak egy valaki örülhet. Kezdődik a crying game, avagy a síró játék!

Amíg mindenki a pódiumra koncentrált és Hirvonen győzelmét fotózta, addig én Latvala közelében maradtam. Számomra ez az ellesett pillanat volt "A verseny képe." Éreztem a fájdalmát és az elkeseredését, de ez még csak pityergés. Ha Hirvonen miatta nem lesz világbajnok átbömbölheti a téli szünetet...

4 komment


Címkék: ford portré 2009 jm.latvala

A bejegyzés trackback címe:

https://rally-foto.blog.hu/api/trackback/id/tr271256129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

netracinghu 2009.07.21. 22:28:23

"Nincsenek hozzászólások."
ehhez nehéz is.

paker 2009.07.22. 00:36:14

Latvala nagyon jól tud vezetni, ez tény. Ha csak fele annyira tudnék...megvan a sebessége, gyors , mint egy VB-s pilóta, de nem jó raliversenyző. A rali csapatmunka, de Ő "nem" csapattag. Oké, hogy Atkinson nem hoz pénzt, mert Ausztráliában "aranyáron" adják az európai autókat, de minek 2 Finn? Lenne potenciális pontszerző jelentkező szerintem a 2ik autóra.

Miki WRC · http://evoklub.hu 2009.08.08. 16:27:15

Ricsi! Biztos én számolok rosszul, de hogy jött ki az egy pont előny helyett öt? Ha Latvala versenyben maradt volna, Loeb eggyel csúszott volna hátra, sztem így csak két pont lett volna az előny Lengyelország után. Inkább csapatban szívás a Fordnak, mert ott viszont nemcsak Latvala 8 pontja nincs meg, hanem Sordo így kettővel, Loeb eggyel többet hozott, ez pedig 11 pont differencia ahhoz képest, ha Latvala beér a második helyen. Hm?

B. MAX 2009.08.10. 22:48:32

@Miki WRC: Meekee :) Valamin átléptél! Ha Szardínián a csapat nem hagyja őt nyerni, akkor két ponnttal többel távozik Mikko a szigetről. Ehhez jön még két pont, ha Loeb Lengyelországban azáltal szerez kettővel kevesebbet, ha Latvala célba ér... Így lehetett volna a finn verseny előtt öt pont előnye Hirvonennek, ha a csapattársa egy kicsit... őőőő egy kicsit higgadtabb :)

Javíts ki, ha még mindig nem jóóóóó!!!

Peace

B.Max
süti beállítások módosítása