WRC Face to Face 2010

Utolsó kommentek

  • edeleny beres: De jó kis blog volt ez, lehet ha időm engedi újra elkezdem olvasni az elejétől :D (2017.01.16. 11:12) Kreatív és Art
  • Montuain Bike RWD Kompressor: Kicsit kackiás. (2012.04.21. 13:06) Örült hajsza Mexikóban
  • IV. (Parkoló) Béla: Ricsi! Az idén folytatod a blogolást, vagy csak a fb-on folytatsz aktív tevékenységet? (2012.01.23. 13:11) Örült hajsza Mexikóban
  • Utolsó 20

WRC Naptár 2011

Kapcsolódj:

Aranykapu

B. MAX

WRC2009 / Finn Rally / A nap képe

Furcsa ellentmondás, hogy a WRC egyik legizgalmasabb versenyéhez, a bajnokság alighanem legunalmasabb tesztnapja tartozik. Persze nincs miért elégedetlenkedni, mert a versenynapok pályái utolérhetetlenek.

A mindössze négy kilométeres gyors Jyväskylä határain belül található és egy szép nagy dombot kerül meg, aminek a tetején egy sísánc ágaskodik az oldalába pedig egy sífelvonó kapaszkodik. A téli sportokra minden bizonnyal alkalmasabb ez a terep, mint autókázásra.

A szakasznak fotós szemmel mindössze két értékelhető pontja van. Az egyiknél a sísánc adja a díszletet, de ezt még egyszer sem volt kedvem megörökíteni, a másiknál pedig az ellenfény. Na ez már jobban hangzik. Csak nem mindegy, hogy mikor érkezel! Ha túl korán, akkor a kanyar még árnyékban van, ha túl későn, akkor pedig már a nap jár túl magasan...

Ha viszont jókor vagy jó helyen, csak be kell lépned az aranykapun. Erre a képre (lent) fél órád van, hogy megcsináld. Ha a fiúk éppen akkor vannak a szervizben, egy év múlva újra próbálkozhatsz. Ha az időjárás mostoha hozzád, szintén egy évet kell várnod.

Kitartááááás:)

16 komment


Címkék: akció citroen 2009 solberg petter rally finland

A bejegyzés trackback címe:

https://rally-foto.blog.hu/api/trackback/id/tr221284527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.szem.tv · http://csikosgabor.blogspot.com/ 2009.08.03. 22:18:54

Szia, a Goldenblog oldalról jöttem, olvastam a panaszodat, meg a blog hátterét. Aki nem volt még vébé futamon nem tudja, hogy milyen oltári nagy munka megcsinálni. De nem ez az érv, ezek a képek és vele a szöveg hihetetlenül jók. Ezeket akkor is magasra értékelném, ha nem tudnám, hogy mi van mögötte.
Éppen most emlékeztem vissza egy nagyon régi versenyre a blogomban, 1985-ről van szó, két generáció van közöttünk. Ha van időd, nézd meg. Innen csak a bloghus, régóta nem ápolt oldalamra jutsz, az igazi címe: www.szem.tv Mögötte van egy blogspot cím.
Örülök, hogy találtam egy jó ralis blogot, most a fecebookon és a twitteren bemutatom.
Szia, Gábor

B. MAX 2009.08.04. 00:25:22

@www.csikosgabor.blogspot.com:
Kedves Gábor!

Mindenek előtt szeretném megköszönni, hogy ebben a rohanó világban (a főállású nagypapák is itt élnek:) szakítottál időt a blogomra. Akkor is ezt tenném, ha a véleményed és a kritikád nem lett volna pozitív az irányomba. Viszont az volt:) Ami azért külön öröm a számomra, mert egyrészt a korod és a tapasztalatod, másrészt az újságírásban valamint a fotózásban eltöltött éveid tiszteletet parancsolnak. A zárójeles megjegyzésemből gondolom magad is rájöttél, hogy én is ellátogattam arra a címre ahova irányítottál. A Goldenblog versenyből való kimaradás tudom, hogy nem engem és a munkámat minősíti... Sokszor éreztem már úgy, hogy ez az ország egy olyan folyóhoz hasonlít, aminek a felszínén úszó szeméttől, a meder alján, csillogó arany sohasem lesz látható... Köszönöm a kéretlen és meg nem rendelt promóciót (twitter, facebook), amivel minden bizonnyal új látogatókat és olvasókat irányítottál felém. A .com-os irányba én is szeretnék továbblépni, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy megvásároltam a WRCPHOTOBLOG.COM domain-t. Ennek az oldalnak az indulását (angol nyelven) jövő év januárjára tervezem. Amennyiben az időd engedi, remélem a jövőben gyakran foglak az olvasóim és főleg a kommentelőim között viszontlátni. Köszönöm az időd, a figyelmed valamint a bátorító szavakat. Ezúton szeretnék jó egészséget, és sok sikert kívánni a munkádhoz, és a "nagypapáskodáshoz":)

Üdv,

B.MAX

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.08.04. 07:24:49

Nagyon jó ez súroló fény!
Kitűnő!

Guld Péter 2009.08.04. 08:38:59

Sziasztok!

Na tessék. Régóta rendszeres látogatója vagyok az oldalnak, viszont mióta saját oldalt is szerkesztek nagyon kevés időm marad a kommentekre. Sajnos. Viszont a fent olvasottak kicsit megdöbbentettek. Mikor neveztem a goldenblog versenyre és nem kerültem a legjobb 100-ba elszomorodtam, de úgy gondoltam, még biztos fejlődnöm kell. Viszont, hogy magyaroroszág legszínvonalasabb rallyval foglalkozó oldala sem férkőzhetett a legjobb 100-ba az szinte felháborít. Igen oldalnak nevezném, mivel a Richárd szövegei és kommentjei 4 esetből 3-szor többb tartalommal bírnak, mintha elolvasnánk egy szimpla versenybeszámolót. Kicsit rosszul esik ilyenkor rádöbbenni, hogy mire van szükségük az embereknek, ez pedig elkeseredést, azt követően pedig erős frusztrációt eredményez nálam. Úgy látszik a Richárd sem tartozik a csókosok közé, s ha ez így van akkor ezek szerint outsiderként, Magyarhonban nem lehet beférkőzni a bűvös webpiacra. Hát ez van, hú de utálom ilyenkor ezt az egészet.. röviden ennyi nem akartam ömlengeni bocs
Peace & Love

netracinghu 2009.08.04. 10:11:14

underground !!! és mr2-t hallgatok danábijusz és tróger helyett!

Guld Péter 2009.08.04. 10:44:08

Hogyne netracing értelek, csak tudod az underground-al is jó lenne néha pénzt keresni, nem pedig csak szerelemből tolni minden nap éjjel 3-ig mint az állat, meg elkúrni a hétvégéidet, ahelyett, hogy a gyerekeddel játszanál. Szeretem az undergroundot, de nem gondolnám, hogy az egyik kizárja a másikat, legalábbis Európában máshol ez nem így van.

B. MAX 2009.08.04. 11:08:15

Sziasztok!

Egy kicsit vegyesebb a kép, mint ahogy látszik. A Goldenblog valóban óriásgirnyók gyülekezete, de ez a tény sem a munkámat, sem pedig a közérzetemet nem befolyásolja. Sok-sok új lehetőség és projekt vár rám az év második felében... :))) Nemsokára Ti is meglátjátok:) Jimmy kommentjével azonban nem 100%-ig értek egyet. Ahogy ő fogalmazott a "bűvös webpiac-ról" az azt gondolom, hogy rám nem teljesen érvényes. "Csókos" valóban nem vagyok, de "feketeseggű" sem! :) A Totalcar "Külsőségek" blog ajánlójában kérés nélkül is rendszeresen bekerülnek a friss bejegyzéseim, emellett van Velük egy külön megállapodásom és egy írásba foglalt szerződésem. Ennek köszönhetően ki tudnék kerülni rendszeresen a Totalcar, de akár az Index főoldalára is, ha be tudnám tartani amiben megállapodtunk. A baj csak az, hogy nem tudom (nem tehetem meg az ügynökségeim miatt) abban a méretben (640x480) a rendelkezésükre bocsájtani a képeket, ahogy az ő galériájukhoz illeszkedve szeretnék. Ausztrália előtt erre ki fogok találni valamit, és ezt követően az év végi izgalmakat remélhetőleg sok-sok raliszurkolóhoz el tudom juttatni a képeimen segítségével. So... Goldenblog-verseny finítóóó, de don't worry! Csináljuk tovább amit eddig! Én posztolok, Ti olvasgattok és véleményeztek, és igyekszem még többet még jobbat adni azoknak akik itt vannak. Ennél elegánsabb választ nem adhatunk azoknak a sutyiknak, akik válaszra sem méltatnak miután vesszük a fáradtságot és benevezünk a versenyükbe ;)

Szép napot!

B.MAX

Guld Péter 2009.08.04. 13:10:11

Na tessék a Richárd is csókos.:) Csak vicceltem még mielőtt... szóval igen, akkor rajtad a sor B Max, rajtad múlik a blogod népszerűsége. Igazából eedig eljutni is igen nagy dolog, mert sajnos a szakmai kvalitásod és nagyságod mindenképpen külön kell választani web business útvesztőitől. Az előbb te is elismerted, hogy a legjobbak nem látszanak a mocsoktól.

www.szem.tv · http://csikosgabor.blogspot.com/ 2009.08.05. 21:43:18

@B. MAX: Szia, kösz a választ. Írtam bejegyzést is a blogomba a goldenről, a Győzikés hasonlat nekem is eszembe jutott, de kihagytam, a magánéletben soxor használom viszont. Lépjünk ezeken az emberkéken túl, sokkal jobb vagy náluk, nem vitapartnerek. Jövök az oldaladra élvezni a fotókat és a riportokat. Lehet még valahol látni a képeidet, stock-ba dolgozol esetleg? Nem muszáj válaszolni, nagyon értékes anyagaid lehetnek, nem egy blog a működési területük igazából.
G.

B. MAX 2009.08.06. 09:50:37

@www.csikosgabor.blogspot.com:
Szia Gábor!

Stock-ba nem dolgozom, mert folyamatban van egy on-line saját fotóügynökség elindítása. Megvásároltam a közelmúltban az alábbi .com-os domain-eket, amik közül még nem döntöttem el, hogy melyik alá kerül a fő tartalom: WRCIMAGES.COM,
RALLYSTOCKPHOTO.COM, WRCSTOCKPHOTO.COM. A blog csak szerelem és gyakorlás. Van egy nagyon jó barátom Görögországban, aki egy régi fotós családból származik és az édesapja is nagyon híres fotós volt. A barátom is immár ötven éves az apukája pedig már nem él. Ő egyébként készített egy olyan politikai témájú fotót még a múltban, amiről Pablo Picasso képet festett... Szóval nekik van egy nagyon komoly ügynökségük és nekik dolgozom. Ők természetesen továbbadják a képeket Pl. az EPA-nak vagy a Getty-nek. Emellett a Suzuki Europe és a Ford World Rally Team official fotósának is elmondhatom magam. A minap a fülembe jutott, hogy van aki ugyanezzel henceg itt Magyarországon, ám az alábbi linken található képek közül a blogomon is sokat meg fogsz találni a jövőben. www.worldrallypics.com/ford
Hát ilyesmi...
Most egy hónap szünet van a VB programban ezért most nagyon sokat dolgozom azokon a könyveken és naptárakon amiket az év végén fogok megjelentetni. Ha elkészülnek az első oldalak átküldöm véleményezésre. :)

Szép napot!

B.MAX

netracinghu 2009.08.07. 08:35:00

Jimmy jól látod a dolgokat, mármint a hajnalig és a gyerek elől elvett időt. De azt is jól fogalmaztad meg h. szerelemből, mert az ember szeretne valamit hozzátenni valami plusszt nyújtani. És igazából ez ad egy plussz önértékelést egy önbecsülést. sztem. És ebben nagyon jó Richárd. Ő már nemcsak súrolja a művészetet! Egyébként ha hajnal után még marad erő akkor mi is megjelentetjük rendszeresen a bejegyzéseket!
u.i. És nálunk is lesz most játék-ez volt a reklám helye :)

Miki WRC · http://evoklub.hu 2009.08.08. 16:33:05

Na örülök h összefutottunk, ez inspirált hogy felélesszem ezt itt: wrchirek.blog.hu

Köszi Ricsi!!!

És előre, tudod ;)

B. MAX 2009.08.10. 12:40:57

Hi Meeke:)

Örülök én is, és remélem mielőbb elkezd dübörögni a blogod. Amit én ezért tehetek azt megteszem:)

Csáákóóó

R.
süti beállítások módosítása