WRC Face to Face 2010

Utolsó kommentek

  • edeleny beres: De jó kis blog volt ez, lehet ha időm engedi újra elkezdem olvasni az elejétől :D (2017.01.16. 11:12) Kreatív és Art
  • Montuain Bike RWD Kompressor: Kicsit kackiás. (2012.04.21. 13:06) Örült hajsza Mexikóban
  • IV. (Parkoló) Béla: Ricsi! Az idén folytatod a blogolást, vagy csak a fb-on folytatsz aktív tevékenységet? (2012.01.23. 13:11) Örült hajsza Mexikóban
  • Utolsó 20

WRC Naptár 2011

Kapcsolódj:

Bonts formát!

B. MAX

WRC2009 / Rally Norway / Állítsd fel a kamerát!

Az előző bejegyzésben számos olyan kép szerepel, mely szintén megérdemelné, hogy kiemeljem a többi közül. A kíméletlenül hideg idő ellenére, a reggeli fényeket kihasználva, izzó és meglehetősen meleg hatású fotókat sikerült készítenem. Azoknak, akiket az elkészítés technikai oldala érdekel, csak annyit mondanék, hogy a fotózás során nem használtam semmilyen szűrőt, viszont a kelvin-skála használatát a figyelmükbe ajánlom. :)

Az ok, ami miatt mégsem azok közül a viszonylag hatásos és látványos képek közül választottam ki egyet meglehetősen egyszerű. Ennél a fotónál a kompozíciót erősebbnek éreztem mint a többinél.

Régebben sokkal több álló formátumú képet komponáltam, de amióta a TopSpeed - RallyArt naptárakat készítem (2003), igyekszem minden szép pillanatot fekvő pozícióban megörökíteni. Ebből a magam által választott és alkalmazott szabályosságból valamint köttöségből jelent kitörést egy-egy ilyen fotó. Azt tartom, hogy ha szeretnék változatos és érdekes maradni, szükség van ilyen és ehhez hasonló formabontásokra.

Persze az izlések és a pofonok nem lehetnek egyformák, ezért biztosan lesznek olyanok, akiknek az álláspontja eltér majd az enyémtől, és ők az előző cikkből egy másikat választottak volna. Na jó! De melyiket?

 

3 komment


Címkék: ford akció hangulat hirvonen wrc2009 rally norway

A bejegyzés trackback címe:

https://rally-foto.blog.hu/api/trackback/id/tr92940317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sirchimboak - matthew.gecs[kukac]gmail.com (törölt 2009.02.13. 11:12:25

Ha van kérdés, legyen hát válasz is. Érdekes kép, érződik rajta az ottani természet zordsága, de mégis visszaadja azt a hangulatot, ami egy rally versenyre jellemző. Jó látni az emberi árnyékokat, a szemet gyönyörködtető havas tájat és a küzdelmet az elemekkel, látni a vehemenciát magán az autón, az autó keltette fizikai jelenségeken, látni, hogy itt nem csak az idő ellen folyik a harc, hanem magával az őserővel szemben is, magával a természettel. Itt a körülményeken kell elsősorban úrrá lenni, legyőzni önmagunkat, alkalmazkodni úgy, mint még sohasem tettük, 101%-os koncentrációt kipréselni magunkból és csak ezek után jön a a verseny. Szerintem ez zajlik a fejekben, mindenki máshogy dolgozza fel a körülményeket. Nekem ezt árulja el ez a kép. De magát a feelinget, a küzdést legjobban ez a kép jeleníti meg számomra: m.blog.hu/ra/rally-foto/image/2009%20Norway%2003/_J088843.JPG

Köszönjük Richárd! =)

fodorpeter 2009.02.13. 19:24:14

Szia!
A gondolatmeneted folytatva, egyre fontosabb, hogy az ember egyedit tudjon alkotni, hiszen a digitális technika elérhetőségének köszönhetően az internet térhódításával karöltve egyre-másra születnek a sablonos fotók.
Ezen képed különcségéhez azért hozzátartozik a nagylátószög használata is... Ha naptárról beszélünk, én is ezt az állóképet választom.
Az előző cikkből viszont az első két kép jelenti számomra a rally-t, a már-már murvás versenyre emlékeztető akcióval.
Örülök, hogy rátaláltam az oldaladra.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.02.15. 22:14:32

Noigen,szerintem közel voltál a tengerhez,ott sokkal sötétebb kék az ég,ezt már én is észrevettem...
Gratula a képért!
süti beállítások módosítása