WRC Face to Face 2010

Utolsó kommentek

  • edeleny beres: De jó kis blog volt ez, lehet ha időm engedi újra elkezdem olvasni az elejétől :D (2017.01.16. 11:12) Kreatív és Art
  • Montuain Bike RWD Kompressor: Kicsit kackiás. (2012.04.21. 13:06) Örült hajsza Mexikóban
  • IV. (Parkoló) Béla: Ricsi! Az idén folytatod a blogolást, vagy csak a fb-on folytatsz aktív tevékenységet? (2012.01.23. 13:11) Örült hajsza Mexikóban
  • Utolsó 20

WRC Naptár 2011

Kapcsolódj:

Colin McRae és Nyugat-Ausztrália

B. MAX

WRC2009 / Rally Australia / Előzetes

Két év szünet után tér vissza az FIA Rally Világbajnokság arra a kontinensre, amelynek lakói évről-évre nagy szeretettel fogadták a világ legjobb raliversenyzőit. Ők voltak azok a szerencsések (és kevesek), akik testközelből láthatták azokat a képkockákat, amelyek minden évben ámulatba ejtették a világot.

Tribute

Ezek az emlékek egyre gyakrabban elevenedtek fel bennem, amikor pár héttel ezelőtt a Finn Rally véget ért, és a figyelmem a következő uticél felé irányult.

A múltban tett időutazásom közben, egyre többször és egyre erősebben rajzolódott ki előttem egy pilóta portréja. Az egyik ilyen mélázásom közben pár perc után arra jöttem rá, hogy azok a parádés, és utánozhatatlan akciók rögzültek bennem a legmélyebben, amikkel Ő ajándékozott meg Nyugat-Ausztrália vadregényes erdeiben. Mivel többnyire egyedül (ez nem egyenlő azzal, hogy magányosan), saját utamat járva kerestem a megfelelő helyeket a fotózáshoz, többször is szerencsém volt olyan helyzetekben szemtől-szembe kerülni Vele, amiket mások nem láthattak.

Ezeknek a pillanatoknak a fotói, a legféltettebb kincseim közé tartoznak.

Itt és most, megosztanék Veletek néhányat ezekből, melyek abban az évben készültek, amikor ez a személy utoljára látogatott el Nyugat-Ausztráliába. Ezek a fotók a 2005-ös esztendőben készültek.

Colin McRae egy Fabiaval olyan dolgokat művelt, mint korábban senki más. A skót egyedül, mindössze két nap alatt képes volt arra a bravúrra, amire nélküle hosszú-hosszú éveken keresztül senki más... Soha nem látott magasságokba emelte a Škoda csapat zászlaját.

A 2005-ös Ausztrál Rally harmadik napjának reggelén, a McRae-Grist páros a második helyen állt...

A csapattárs Armin Schwarz, a 24-es és a 25-ös szakaszok közötti pár perces pihenő közben tőlünk hallotta meg először, hogy Colin kiesett. Döbbenete az arcára van írva. Nem akart hinni a fülének...

2009-ben sem Colin McRae, sem pedig a legyektől, pókoktól és kígyóktól hemzsegő vörös homokkal borított erdő nem lesz látható a képeimen. Az Ausztrál Rally ugyanis a nyugati partról keletre költözött, és sajnos Colin McRae is már valahol a Tejúton kersztbe csúszva kápráztatja a nagyérdeműt. Bármit hoz is az, ami ma még ismeretlenül áll előttem, egy biztos: A kedvencemmel töltött pillanatok, és a veszélyekkel teli erdők, nagyon fognak hiányozni...

De azért nekivágok! Ti pedig tartsatok velem! :)

Kettesben

Felejthetetlen pillanatok...

A lemenő nap sugarai utat találnak az erdő fái között, és megcsillanak McRae autóján

Colin berobban a fák között

Itt azért örültem, hogy az Ő kezében van a kormány :)

A híres Bannister-i ugratók egyike.

Nem csak mi...

Ő is imádta.

Szemtől-szemben


Parádé ahogy McRae meg tudott érkezni...

És ahogy távozott.

Hűséges társa és navigátora: Nicky Grist. Talán még a családjánál is több időt töltöttek együtt...

Követte mindenhová! Legyen az a céldobogó teteje, vagy akár egy árok az út mellett. Elmesélhetetlen és visszaadhatatlan pillanatokat töltöttek el egy autóban.

Amióta Ő elment, azóta már semmi sem olyan a raliban, mint amilyennek egykor megszerettem...

 

9 komment


Címkék: 2005 akció hangulat portré skoda 2009 környezet colin mcrae ugrató rally australia nicky grist

A bejegyzés trackback címe:

https://rally-foto.blog.hu/api/trackback/id/tr361351277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miki WRC · http://evoklub.hu 2009.09.01. 14:28:52

Az egyik legnagyobb dráma volt a rali történetében. (Pedig volt néhány...)

Nagy dolog hogy ott voltál, valószínűleg más volt testközelből, mint a tévé képernyéjén át nézni, hogy hogyan fut ki a csapat a időből, és hogyan tapsolja meg a szinte síró cseh szerelőket a többi gárda a szerizparkban. (Előtte néhány futammal a brit versenyen jómagam is ott voltam, Colin ott debütált a Skodában, óriási éljenzés fogadta minden kanyarban.)

Szegény Skoda csapat se előtte, se utána a közelében nem volt ilyen sikernek. De vajon mi igaz az ausztráliai kiesés körüli összeesküvés-elméletekből???

A képeket azt hiszem nem kell dícsérni, a látvány önmagáért beszél!

IV. (Parkoló) Béla · http://aparkolokiralyai.puruttya.hu 2009.09.01. 16:56:10

A nagy összeesküvés-elméletekről hallottam én is, hogy mi igaz belőle azt talán soha nem fogjuk megtudni, de amit mindenki tud, az, hogy McCrash bácsi miatt lettem ekkora rally és bu-bu bolond, de azért az Alister Mitsuját is bármikor elfogadnám. ;).
Én nem láttam élőben versenyezni soha, csak képek és videók formájában élvezhettem azt ahogyan dobálja a kanyarokba az autót, de mindez elég volt ahhoz, hogy megszeressem a rallyt, mint sportot.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.09.01. 17:25:39

Szó bennszakad, hang fennakad. Nagyon jó írás és képgaléria!

Igen, elég gyászos az YoutTube-on is fellelhető pillanat, amikor a határidő lejárta előtt 10 másodperccel interjúvolják meg Girstet.

Miccsfiu 2009.09.01. 17:34:49

A legnagyobb volt és lesz! Nyugodjon békében!

Deneware. 2009.09.01. 18:51:47

Mondhat bárki bármit, akkor is EZ az autóversenyzés csúcsa. A többi tényleg csak cirkusz...

don-foto · http://donfoto.deviantart.com 2009.09.01. 19:06:52

könny szökött a szemembe... bepótolhatatlan pillanatok... :(
sose fogom elfelejteni :(

madbalee 2009.09.02. 10:16:15

Hihetetlen, hogy nincs köztünk. Én még mindig nem hiszem el:(
süti beállítások módosítása